Fúvóka tintasugaras nyomtatás gép közös problémákat és megoldási módszerek


1.problem: vonalas rajz
vonalas rajz egy mindennapi probléma tintasugaras nyomtatás gép gyártási kihat a minőségre és a folyamatos termelés, ez okozza fúvóka elzáródás. A fúvóka lyuk és a tinta pont egy nagyon vékony (mikron), apró szennyeződés és a por és a víz pára elég-hoz fatuskó a fúvókát, vagy töröld ki a tinta pont, permetezés, így elzáródása egy közös hibája tintasugaras nyomtatás gép

Általánosságban, az elzáródás a két részre van osztva: belső elzáródás és a külső elzáródása fúvóka. Belső elzáródása fúvóka általában okozta a tinta közúti környezetszennyezés és a tinta csapadék két okból, a tinta road van általában által okozott szennyezés és részei nem teljesen tiszta, így mikor a részek helyett kell mosni szigorúan, egy időben, a szűrő általában egy-két hónapig minden megváltozott rendszeresen új felszerelt. Külső elzáródás oka általában a gép maga vagy külső szennyezés, külső szennyezés eljött a műhelyben is a por és vízgőz csempe test a porból.

2.problem: Mikor termelés csepp festék
Lehetséges okok: fúvóka csepp festék vagy csatorna szívó erő nem elég.
Megoldás: (1) fokának növeléséhez, vákuum; Elemzés: fúvóka, a csepp festék, gyakran használják a nyomás növelése szívó is felel meg a telepített, tud nem vakon a vákuum fokának növeléséhez.
(2) csökkenti a hőmérsékletet, csempe test; Elemzés: csempe test hőmérséklete túl magas fog néhány vízgőz, vízcseppek egyesíti a csapadék és a csepp fokozatosan kialakult festékkel.
(3) az automatikus tisztítási módszert használ a tiszta fúvóka. Elemzés: manuálisan, fizikai tisztítás, az a legegyszerűbb és leggyakoribb sürgősségi ellátás.
(4) növeli a gyakorisága, a szívó cső; Elemzés: a nyomás alapján van elég nagy.

3.problem: a termelési folyamat birtokol egy fehér vonal
Lehetséges okok: fúvóka blokkolt; Elemzés: ez lehet a részecskék, is lehet a tinta csepp.
Megoldás: (1) nagy mértékben vákuum, alsó; Elemzés: a vákuum diploma elnyomni a tintasugaras rendesen;
(2) a csepp tinta, és automatikus tisztító rendszer takarítás fúvóka. Elemzés: az egyik a vészhelyzetek kezelése, a termelés.
(3), egy tiszta ruhával törölje át a fúvóka, ügyeljen arra, hogy a fúvóka nem törölje le oda-vissza, csak az egyik irányba, hogy törölje az egyébként, hogy károsítja a fúvóka. Elemzés: általánosan használt automatikus tisztítási fúvóka nem sikerült.
(4) javítása a feszültség és a 100 %-os szürkeárnyalatos képek nyomtatásához folyamatosan; Elemzés: a hatás nem igazi jó, de lehetett át a tinta road, nyomtatás a normál;
(5) kapcsolja be az itt, és a cső a fúvóka, hogy a tinta áramlását fordított; Elemzés: automatikus tisztítás után szívófej és kézi törölje fúvóka használni.

4.problem: nincs stabil vákuum mértékben a termelés folyamatában
Lehetséges okok: festék mezője van levegő bevitele vagy szivárgás tinta road.
Megoldás: (1) ellenőrizze a tinta szivattyú, hab szivattyú, szivattyú keringő működik helyesen, vegye figyelembe: cseréje tintapatron szivattyú, szivattyú hab kell tisztán látni, és a cső;
(2) ellenőrizze, hogy defoamer szűrő 's és ki csövet szivárgás;
(3) hogy a szűrő cső bilincs, befogó, szorító a cső ismét.

5.problem: van a tinta vagy festék hang betét
lehetséges okok: a feszültséget a tinta alacsony vagy tintasugaras gép feszültség nem fér el.
Megoldás: (1) a változás magas feszültség festék; Elemzés: nem ajánlott, vérzik, ki a tinta, és mossuk tiszta fog egy csomó költsége, ha nem tiszta, különböző típusú festék reakció fordul elő, és befolyásolja a festék fúvóka.
(2) csökkenti a feszültséget, a tintasugaras gép, figyeljük meg a nyitjára tinta, vegye figyelembe, hogy nem tesz nagy hullám, amikor a feszültség beállítása. Elemzés: ajánlott, hogy hibakeresési feszültség, hogy illeszkedjen a feszültség a tinta, általában hibakeresési telepítésekor.